Havening techniek

Wat is Havening?

Havening is een zeer snelle en effectieve techniek. Het is gecreëerd om specifiek op Trauma gebaseerde kwesties te behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • ​Fobieën (spinnen, vliegen, autorijden, liften, enzovoort)
  • ​Paniekaanvallen
  • Trauma,s
  • ​PTSS
  • ​Chronische pijnen
  • ​Pathologische emoties
  • ​Psychosomatische klachten

In het kort: Als jij een specifieke gebeurtenis hebt waaraan jij enorm negatieve emoties hebt gekoppeld, dan zal Havening voor jou wel eens de uitkomst kunnen bieden.

Bij HAVENING hoef je niet – in tegenstelling tot veel andere behandelmethodes – continu aan dat vervelende moment te denken. Het 1x beleven in je leven is al erg genoeg.

Wat we doen in een sessie kort samengevat:

We kalibreren eerst hoe je je voelt vóór de behandeling , vervolgens hoe je je voelt tijdens de behandeling en tenslotte hoe je je voelt na de behandeling . Dit gebeurt via de schaal van SEV (subjectieve eenheid van verstoring), die als beoordeling met de cijferaanduiding 0-10 werkt. De meeste klanten starten op een 9 of 10. Ervaring leert dat dit cijfer tijdens de sessie snel vermindert. De meeste cliënten zijn in staat om na de behandeling ofwel de fobische stimulus of de ’trigger-gebeurtenis’ nog te herinneren, maar niet het gevoel dat ze daaraan koppelden en dat zo enorm emotioneel was. Het gebeurt ook wel dat de herinnering totaal veranderd is.

Hoe werkt Havening?

Naast Havening heb je kunnen kunnen lezen dat ik ook gebruikmaak van een aantal andere methoden en technieken, zoals de methode van Sleutel van het brein, PSYCH-K, PMA, NLP, EFT, MatriXmethode en EMDR.

Houd er rekening mee dat, hoewel ik me 100% inzet en al mijn kennis en ervaring gebruik, ik uiteraard moet aangeven dat succes nooit gegarandeerd is. De mate van succes varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de volledige inzet en toewijding van zowel therapeut als cliënt.

Havening is een volledig nieuwe techniek die cliënten in staat stelt om Traumatische gebeurtenissen en de bijbehorende Negatieve Emoties op te lossen. Het werd gecreëerd door Dr. Ronald Ruden. Hij is een Amerikaanse medische arts, die gespecialiseerd is in de neuro-wetenschappen en Trauma’s. Hij is een gepubliceerd auteur over Trauma en verslaving.

Bij HAVENING – in tegenstelling tot veel andere behandelmethodes – hoef je niet je hele verhaal te vertellen. Alles blijft binnen de privacy van je eigen gedachten.