Met Sleutel van het brein worden belangrijke zintuigen aangepakt

EEN BELEVING VERANDEREN MET VERSCHILLENDE FACTOREN

Af en toe wordt er gevraagd wat precies het verschil is tussen Sleutel van het brein en EMDR. Vaak wordt de vraag gesteld nadat iemand is gecoacht met EMDR en helaas nog niet van een bepaalde angst af is. Natuurlijk ben ik niet iemand die andere methodes gaat afblaffen. Het enige wat ik wel weet is dat de Matrix de vier zintuiglijke waarnemingen aanpakt. Dat is niet alleen uniek, maar ook het meest krachtig.

ZIEN , HOREN ,VOELEN EN DENKEN

Het zien (plaatje) horen (geluid) voelen (gevoel) en denken (gedachten) zijn namelijk essentieel om een beleving mentaal te beïnvloeden. Als alle vier volledig geneutraliseerd zijn, dan wordt een mentaal probleem duurzaam opgelost. Als een van de vier niet wordt opgelost dan zal het probleem blijven.

Sleutel van het brein blijft uit de Inhoud van het verhaal en geeft de cliënt de eigen regie. Sleutel van het brein stelt vragen, cliënt onttriggerd het fragment tot dat het een neutraal feit is. het feit blijft, we poetsen niets weg, maar cliënt haalt zelf de lading er van af die het voor hem haar heeft. Ze hebben er geen last meer van.

Een tijdje geleden vroeg iemand hulp voor het oplossen van een posttraumatische stoornis (PTSS) Ze vertelde waarom EMDR niet werkte voor haar en waarom Sleutel van het brein het probleem binnen 10 minuten wel op loste.