PSYCH-K® Methode

Sleutel van het brein werkt met bijzondere technieken en methodes, voor iedere client een coaching op maat met technieken of methode die  bij hem of haar past. Één van de technieken waarmee Sleutel van het brein werkt is PSYCH-K. 

Wat kan je verwachten van PSYCH-K?

Korte uitleg: PSYCH-K® een unieke mix van verschillende hedendaagse en oude methoden, afgeleid van neurowetenschappelijk onderzoek naar permanente en comfortabele verandering.

Het is een zeer praktisch proces dat de standaardmethoden van visualisatie, affirmaties, wilskracht en positief denken overstijgt. Het is vooral effectief op het gebied van gedrags- / gewoonteverandering, welzijn en vermindering van stress.

PSYCH-K is een gebruikersvriendelijke manier om de software van je geest te herschrijven en zo de uitdraai van je leven te veranderen!

Maar liefst 95% van de processen die de Overbelasting, Burn-out, Angst, Fysieke klachten of Ziekte bij jou in stand houden of aanwakkeren, vinden plaats in jouw onderbewustzijn.
Als je de sleutel hebt tot het onderbewuste deel van jouw bewustzijn, dan weet je wat jou belemmert en is de weg naar herstel open.

Psych-K is de key (sleutel) tot je psyche (ziel of onderbewustzijn) en daarmee tot jouw herstel.
Met Psych-K verander je “de software van je brein en daarmee de computeruitdraai van je leven.”


Gezondheid & Welzijn ondersteunen met PSYCH-K

PSYCH-K is wetenschappelijk onderbouwd na jarenlang hersenonderzoek. 

Verander je overtuigingen, en je leven verandert!

Ons leven weerspiegelt wat we geloven. Het laat zien wat voor overtuigingen we hebben over onszelf en over de wereld waarin we leven.
Onze overtuigingen zijn voor 95% onbewust we weten bijna niet dat we ze hebben.
Dit is waarom we het als moeilijk kunnen ervaren verandering te brengen in wat we voelen, ons gedrag en ons leven.
Denk eens terug aan je eerste rijles. Je moest sturen, richtingaanwijzer aanzetten, schakelen, afstand houden, op jouw weghelft blijven, spiegelen. En nu, sta je hier allemaal nog bij stil wanneer je autorijdt of doe je dit onbewust?
We leggen niet alleen handelingen of bewegingen vast, zoals lopen en autorijden maar ook gedrag en waarnemening.
 Ze bestaan uit overtuigingen die je van andere mensen hebt overgenomen en boodschappen die je van andere mensen kreeg. Het grootste deel hiervan gebeurt zelfs vooral in de eerste 7 jaar van je leven. 

En wist je dat we ongeveer 70.000 gedachten per dag hebben en dat ongeveer 70% daarvan negatief is? Je gedachten bepalen vervolgens weer hoe je je voelt. Dit kunnen positieve gevoelens zijn, zoals liefde en dankbaarheid, maar ook negatieve gevoelens zoals schuld en verdriet.

Onze gedachten leiden tot overtuigingen.

Onderbewuste programmering
Je onderbewuste brein zou je kunnen vergelijken met een tape. Alles wat je leert en ervaart gedurende je leven wordt er opgeslagen. Op prikkels vanuit de omgeving reageert het onderbewuste automatisch zoals het gereageerd heeft in eerdere ervaringen, als een druk op de knop.

Als je jezelf bewust wordt van deze onderbewuste programmering en besluit dat je hierin iets wilt veranderen, lukt dat niet met je bewuste brein, maar moet je bij de kern zijn en dat is het onderbewuste. Je bewuste  brein maakt slechts voor 5% de dienst uit. Dit is ook waarom affirmaties of goede voornemens maar een beetje resultaat geven. Je onderbewuste is als informatieverwerker 1.000.000 maal krachtiger dan je bewuste

De meeste therapieën en methodes richten zich vooral op je bewuste brein. Maar uit hersenonderzoek blijkt dat ruim 95% van wat we voelen, denken en doen gestuurd wordt door ons onderbewuste. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je dus bij je onderbewuste zijn. Sleutel van het brein werkt dus heel veel met het onderbewuste brein.

Het PSYCH-K® proces
Met PSYCH-K® heb je direct toegang tot je onderbewuste brein en dit stelt je in staat beperkende overtuigingen te vervangen door positieve bekrachtigende overtuigingen. De integratie vindt in het onderbewuste plaats via een eenvoudig proces. Een gewenste verandering realiseren wordt zo een vanzelfsprekende en moeiteloze ervaring. Stress, blokkades en belemmeringen verdwijnen en je potentieel zal zich steeds verder openen.

in een speciaal proces, dat we balance noemen, voert je eigen onderbewuste brein de gewenste innerlijke verandering door. Het woord balance verwijst naar de whole-brain state, de omstandigheden van balans tussen beide hersenhelften waaronder het PSYCH-K® proces optimaal verloopt. De snelheid en effectiviteit van PSYCH-K® is gemakkelijk te verklaren: het is inderdaad echt anders. Je krijgt toegang tot het onderbewuste en je brengt jezelf in hele brein. Dit gebeurt door de mind-body verbinding te activeren met behulp van spiertesten en hele brein bewegingen:

Herschrijven

Psych-K®  biedt de mogelijkheid je onbewuste brein te herprogrammeren

Het resultaat is een zogenaamde hele-brein-staat. Bij stress werken je linker en rechterhersenhelft  niet goed samen. Door je overtuigingen te veranderen en stress situaties om te buigen kom je in hele brein. Hiermee wordt bedoeld een toestand waarin iemand beschikking heeft over alle capaciteiten van zowel de linker hersenhelft (zetel van logisch denken, analyse, begrip van details) als de rechter hersenhelft (zetel van creativiteit, emoties, begrip van het geheel).

Het is geen probleem om je onderbewuste programmering te veranderen, maar je kunt deze niet veranderen door ertegen te praten. Je moet de directe toegang vinden tot je onderbewuste en daar de tape opnieuw opnemen.
PSYCH-K ® werkt met processen om stress, emoties en traumas los te laten en belemmerende overtuigingen te vervangen door bekrachtigende overtuigingen. 

95% van ons bewustzijn is onbewust en juist daar komt de basis van onze acties en reacties vandaan. Deze basis voor ons gedrag is ontstaan door allerlei ervaringen uit ons verleden en met deze opgedane ervaringen hebben wij vervolgens onbewust allerlei overtuigingen voor onszelf gecreëerd zoals:

– Ik ben niet goed genoeg.
– Ik moet altijd hard werken.
– Ik moet mij altijd aanpassen. 
– Ik ben niet goed in sport
– Ik ben slecht in rekenen.
– Ik ben te langzaam.
– Ik ben dom
– Ik ben lelijk.
– enz.


Zodra je stress hebt zijn je beide hersenhelften niet meer verbonden. Je hebt dan een zwakke spierspanning in je lichaam. Daarom kan je met spiertesten stress opsporen. Als iets niet waar is voor je brein geeft dit ook stress. Dit geeft dus tevens een zwakke spierspanning. Hier werken we mee met PSYCH-K®.

 spiertesten functioneren binnen PSYCH-K® als 3-voudig communicatiemiddel met het onderbewuste. De spiertest is een bewezen techniek in de toegepaste kinesiologie, die gebruik maakt van de electromagnetische lading van gedachten en emoties in het lichaam;
 hele-brein-bewegingen zorgen dat je iemands volledig potentieel beschikbaar komt. De praktische toepasbaarheid garandeert het instant neutraliseren van stress en het verankeren van levenskrachtige gedachten.

Dr. Bruce Lipton is celbioloog en oud docent aan de medische faculteit van de universiteit van Wisconsin en onderzoeker aan de Stanford University School of Medicine.
In zijn boek de biologie van de overtuiging legt hij helder en duidelijk uit hoe onze overtuigingen op DNA-niveau invloed hebben op alle aspecten van ons leven.

Hierop is de wetenschappelijke onderbouwing van PSYCH-K® gebaseerd.


 
Ben je nieuwschierig geworden? en wil je toch ook wel heel graag in jezelf invensteren?
Bel 06-22890117 en maak een afspraak. TELEFONISCHE COACHING IS MOGELIJK!
www.sleutelvanhetbrein.nl

Je kan bij mij terecht om aan de beste versie van jezelf te werken zodat je weer kan ontspannen en genieten van het leven. In mijn praktijk werk ik met diverse technieken waarmee je oud zeer, Trauma,s, Nare herinneringen, bewuste en onbewuste Overtuigingen kan opruimen.